urmăriți-ne:

Augmentare mamara cu implant

Augmentare mamară cu implant

Augmentare mamară sau mărire sâni cu implant

Sânii sunt un simbol aI frumuseții și feminității, iar lipsa lor poate duce la complexe de foarte multe ori.

La ALOR ne dorim să venim în sprijinul femeilor care își doresc sâni mai mari și mai frumoși, fără excese, păstrând în același timp un echilibru estetic al întregului corp și având ca principală preocupare starea sănătății pacientelor.

Intervenția de mărire de sâni este una din cele mai solicitate interveții estetice și se realizează cel mai frecvent cu ajutorul implanturilor de silicon. Acestea sunt preformante, conțin o cantitate prestabilită de gel de silicon – o substanță vâscoasă și fluidă, care imită foarte bine consistența țesutului uman.

Augmetare mamara cu implant Alor

Informații utile

+ - Cine poate face o operație de mărire de sâni?

Mărirea sânilor cu implant este o solutie perfecta atât în cazurile de natură estetică, cât și în anumite anomalii de natură funcțională.

Augmentarea bustului cu proteze mamare poate fi făcută de paciente majore, sănătoase:

 • cu sâni hipotrofici – pot fi cauza unor frustrări sau stări de discomfort
 • cu sâni asimetrici – desi toți sânii sunt puțin asimetrici, când diferențele dintre ei sunt prea mari, implanturile le pot corecta
 • cu insuficiență de țesut glandular (hipoplazie mamară), problemă ce devine vizibilă în special după naștere, cînd mama nu poate alăpta
 • care sunt deranjate de mărimea sau forma sânilor, ca urmare a moștenirii genetice, a fluctuațiilor de greutate, a sarcinii sau alăptatului
 • cu malformații congenitale – sâni tuberoși
 • care au nevoie de reconstrucția sânilor după o mastectomie.

Mărirea sânilor cu ajutorul implanturilor poate fi făcută cu success și pentru pacientele care au au malformații congenitale gen aplazie mamară (absența dezvoltării glandei mamare).

+ - Mărirea sânilor cu silicon are și rolul de a ridica sânii?

Un implant mamar amplasat sub glanda mamară nu va putea ridica niciodată suficient sânul încât să dispară aspectul neplăcut de sân lăsat. Un sân lăsat căruia i se pune un implant va fi și mai mare și va arăta și mai căzut. În această situație, medicul chirurg estetician vă va propune și un lifting de sâni în același timp.

+ - Augmentare mamară - riscuri

Ca orice intervenție chirurgicală, și această operație prezintă unele riscuri chirurgicale:

 • Sângerare (zona operată este una sensibilă, puternic vascularizată)
 • Infecție locală, acumulări de hematom, serom, cicatrizare defectuoasă, vizibilă, mici asimetrii
 • Contractură capsulară sau capsulă contractilă (formarea unui strat de țesut conjunctiv în jurul implantului)
 • ALCL sau limfomul cu celule gigante, o afecțiune a capsulei implantului.

Aceste probleme se rezolvă fie prin trament sistemic, antibiotic sau antiinflamatoare, fie prin intervenție chirurgicală.

Te asigurăm că echipa ALOR va lua toate măsurile necesare pentru a diminua la maxim apariția oricărui risc.

+ - Înainte de operație

 • Consultația cu medicul chirurg plastician

Acest pas este esențial pentru viitoarea operație pentru că acum pacienta și medicul își vor împărtăși așteptările, pacienta va primi informații corecte și complete vis-a-vis de intervenție și se va discuta despre forma și mărimea implantului, se vor face măsurători, se va stabili locul inciziei, contraindicațiile ș.a.m.d. Este un moment bun pentru pacientă pentru a vedea dacă rezonează cu chirurgul și pentru a afla răspunsurile la orice posibile întrebări și îngrijorări. Evident, după această întâlnire, pacienta va avea timp de gândire pentru a se hotărî dacă este pregătită pentru această intervenție.

 • Analize și controale medicale

Pentru a determina starea de sănătate a pacientei și a elimina orice risc vor trebui efectuate analize de sânge, o ecografie mamară și o electrocardiogramă (EKG).

Medicul va fi înștiințat în legătură cu eventualele boli cronice, alergii, tratamente în curs, medicamente folosite în mod frecvent, operații anterioare, istoric medical.

Se va opri fumatul, se va opri administrarea de anticoncepționale cu 1 lună înainte și de anticoagulante (inclusiv Aspirină) cu cel puțin 14 zile înainte de intervenție.

Se va evita consumul de alcool cu cel puțin 48 h înainte de intervenție.

În ziua intervenției, pacienta nu va mânca sau bea nimic, nu se va farda, nu va avea unghiile lăcuite, nu va purta bijuterii, lentile de contact, proteze dentare.

+ - După operație

După operație pacienta poate resimți o stare de disconfort, posibil dureri ușoare, oboseală. După un somn de câteva ore, revine starea de conștiență totală, dispare și efectul anesteziei, iar dacă apar dureri, acestea vor ceda la analgezice.
La început sânii se pot simți mai tari și mai mari, însă cu timpul inflamația firească după orice intervenție chirurgicală va dispărea. Pacienta trebuie să aibă răbdare, să urmeze cu atenție recomandările medicului pentru acasă, după externare. Internarea de obicei este de 24 h.Dacă există complicații,  se stă în clinică până la rezolvarea oricărei probleme.
Ajunsă acasă, pacienta va respecta recomandarea medicului de repaus la pat pentru 2-3 zile. Se vor respecta instrucțiunile cu privire la medicație (antibiotic, antiinflamatoare) și regimul de viață. Aceste zile sunt mai grele, din cauză că sunt permise doar mișcări ușoare și deplasări scurte. Deplasarea deficitară, purtarea de pansamente și sutien nonstop, îngrijirea medicală și igienică vor face ca aceste zile să fie mai grele, însă totul va scădea ca intensitate treptat. Evident, activitățile fizice intense sunt interzise.
În această perioadă, sânii sunt acoperiți de pansamente, iar edemele, echimozele, zonele cu sensibilitate crescută sau scăzută fac parte din procesul firesc de vindecare. În eventualitatea puțin probabilă a modificărilor în starea de conștiență, ritmului respirațiilor sau ale pulsului și tensiunii arteriale a pacientei trebuie anunțat imediat medicul.

După 7 -14 zile  pacienta va merge la controlul postoperator, unde se vor schimba bandajele, se va evalua procesul de vindecare și se va hotărî momentul scoaterii firelor. Mai pot exista mici sângerări în momentul schimbării bandajelor sau scoaterii firelor. Rețineți că fiecare persoană este unică, deci procesul de vindecare poate fi diferit.
Pacienta trebuie să fie liniștită atâta timp cât se află sub îngrijirea medicului până la vindecarea completă, pentru că acesta va lua toate măsurile de prevenire a complicațiilor.
La ALOR ne dorim ce este mai bun, mai frumos și mai sănătos pentru femeile care ne trec pragul!

Implant mamar preț - 4500 €

Operația de mărire de sâni este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției?

 • Operația propriu-zisă
 • Anestezia
 • Implanturile mamare
 • O noapte de cazare postoperatorie
 • Toate controalele postoperatorii
 • Mici intervenții auxiliare, în cazul apariției unor complicații imediate (în primele 10 zile de la intervenție)
 • 2 bustiere speciale (care trebuie purtate obligatoriu după operație)

Medici Chirurgie generală