urmăriți-ne:

Ortodontie Alor Esthetic Medical City

Ortodonție

Ortodonție

Zâmbetul fiecărui pacient este important, mai ales când acesta se poate bucura de mai multă încredere în sine. Tratamentele ortodontice realizate în cadrul clinicii stomatologice ALOR oferă nu doar un aspect estetic plăcut, ci și sănătate danturii.

Ortodonția este o ramură a stomatologiei care are rolul de a diagnostica, preveni și trata problemele dentare și faciale, în special cele legate de alinierea dinților și a maxilarului. Scopul principal al ortodonției este de a corecta problemele de aliniere a dinților, care pot afecta funcția de masticație, estetica și sănătatea generală a dinților și gingiilor.

Ortodontie Alor

Informații utile

+ - Când se recomandă tratamentul ortodontic

Tratamentul ortodontic este util pentru a trata următoarele afecțiuni:

 • dinți strâmbi, suprapuși sau separați
 • mușcături incorecte
 • probleme cu ocluzia
 • probleme asociate cu dezvoltarea dinților și a maxilarelor

+ - Beneficiile unui tratament ortodontic

 1. Corectarea alinierii dinților și a mușcăturii. Un tratament ortodontic poate corecta problemele de aliniere ale dinților și ale mușcăturii, ceea ce poate îmbunătăți funcția de masticație și poate reduce riscul de uzură prematură a dinților.
 2. Îmbunătățirea igienei dentare. Dinții mai aliniați sunt mai ușor de curățat, ceea ce reduce riscul de carii și boli gingivale.
 3. Îmbunătățirea aspectului facial. Un tratament ortodontic poate îmbunătăți aspectul facial, prin corectarea problemelor de aliniere a maxilarului și a dinților. Acest lucru poate îmbunătăți stima de sine a pacienților.
 4. Reducerea riscului de leziuni. Problemele de aliniere a dinților pot crește riscul de leziuni în timpul activităților sportive sau a altor activități care implică un risc crescut de traumatisme faciale. Un tratament ortodontic poate reduce acest risc prin corectarea problemelor de aliniere a dinților.
 5. Prevenirea problemelor dentare. Corectarea problemelor de aliniere a dinților poate preveni apariția unor probleme dentare mai grave în viitor: uzura prematură a dinților, cariile și boala parodontală.

+ - De ce să realizezi tratamentul ortodontic în cadrul clinicii stomatologice ALOR

 1. Experiența și calitatea serviciilor. Clinica stomatologică ALOR dispune de un personal medical calificat și experimentat, care poate oferi servicii de înaltă calitate în domeniul ortodonției. Echipamentele și tehnologia folosite sunt de ultimă generație, ceea ce permite o diagnosticare precisă și un tratament eficient și confortabil pentru pacienți.
 2. Abordarea personalizată. Fiecare pacient este unic, iar la clinica stomatologică ALOR se acordă o atenție deosebită nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Tratamentul ortodontic este adaptat nevoilor și obiectivelor fiecărui pacient, astfel rezultatul va fi unul optim.
 3. Rezultate estetice deosebite. Tratamentul ortodontic premium oferit de clinica stomatologică ALOR poate aduce rezultate estetice deosebite, care pot îmbunătăți semnificativ aspectul facial și zâmbetul pacienților. Aceste rezultate sunt realizate prin utilizarea celor mai avansate tehnici și materiale, care pot produce un aliniament precis al dinților și o mușcătură corectă.
 4. Confort și siguranță. Tratamentul ortodontic poate fi uneori un proces îndelungat și neplăcut. La clinica stomatologică ALOR se acordă o atenție deosebită confortului și siguranței pacienților, prin utilizarea tehnicilor minim invazive, care pot reduce disconfortul și durerea asociate tratamentului.
 5. Monitorizarea post-tratament. După finalizarea tratamentului ortodontic, este important să se monitorizeze periodic starea dinților și a mușcăturii. În cadrul clinicii stomatologice ALOR pacienții beneficiază de monitorizare post-tratament, astfel încât se poate asigura menținerea rezultatelor obținute în timp.

+ - Tipuri de tratament ortodontic

Există mai multe tipuri de tratament ortodontic, iar alegerea celui mai potrivit depinde de nevoile individuale ale fiecărui pacient. Iată cele mai utilizate tipuri de tratamente ortodontice:

 • Aparate dentare fixe: Acestea sunt cele mai comune tipuri de aparate dentare. Ele implică aplicarea de brațe și fire metalice pe dinți, care sunt strânse și ajustate treptat pentru a mișca dinții în poziția corectă.
 • Aparate dentare mobile, cum ar fi gutierele sau aparatele de retenție. Ele sunt utilizate pentru corectarea problemelor ușoare și pot fi mai confortabile decât aparatele dentare fixe.
 • Aparate dentare invizibile: Acestea sunt aparate dentare transparente și invizibile, cum ar fi Invisalign sau aparatele dentare transparente din ceramică. Ele sunt fabricate dintr-un material transparent fiind mai confortabile și estetice decât aparatele dentare fixe.

Vă invităm să completați formularul de contact sau să faceți o vizită în clinica stomatologică ALOR. Avem soluții ortodontice premium, personalizate nevoilor fiecărui pacient!