urmăriți-ne:

Chirurgie dentara Alor Esthetic Medical City

Chirurgie dentară

Intervenții de chirurgie dentară

Chirurgia dentară reprezintă totalitatea tratamentelor ce presupun repararea și realizarea unor corecții la nivelul dinților, gingiilor și maxilarului. Cea mai frecventă intervenție ce aparține ramurii de chirurgie dentară este extracția dentară. Este important să alegeți un medic specialist consacrat pentru ca rezultatul final să final să fie unul perfect.

Chirurgie dentara Alor

Informații utile

+ - Cei 3 pași ai intervenției chirurgicale

Intervenția chirurgicală dentară se realizează în 3 etape. Fiecare etapă este importantă, iar medicii specialiști îi aduc pacientului la cunoștință ceea ce urmează să se întâmple.

Pregătirea pentru intervenția chirurgicală

Medicul coordonator alături de medicul chirurg vor parcurge istoricul medical al pacientului pentru a se asigura de buna desfășurare a întregului proces.

Intervenția chirurgicală

Durata și complexitatea actului medical diferă de la caz la caz, iar intervenția poate dura chiar și câteva ore. Pe tot parcursul intervenției pacientul este monitorizat atent de o echipă de medici specialiști cu ajutorul celor mai inteligente tehnologii digitale.

Recuperarea

După fiecare intervenție chirurgicală este necesară o perioadă de recuperare. Medicul chirurg va oferi cele mai potrivite recomandări pacientului pentru perioada de vindecare.

+ - Cele mai des întâlnite intervenții chirurgicale

Intervențiile de chirurgie dentară sunt realizate doar în momentul în care se constată ca dintele afectat nu poate fi salvat prin intermediul unei alte proceduri medicale.

Extracția dentară

Extracția dentară este cea mai frecventă operație chirurgicală. Procedura se realizează în cazurile în care dintele nu mai poate fi salvat sau restaurat. Această procedură chirurgicală se realizează sub anestezie locală. În cazurile complexe, locul extracției se suturează, iar firele sunt îndepărtate după 7-10 zile.

Implant dentar și tipuri de intervenții de chirurgie dentară pentru tratamentele de implantologie

Această intervenție chirurgicală presupune inserarea unuia sau mai multor implanturi dentare. În cazul în care pacientul a pierdut o parte din densitatea osului natural, se implantează o adiție de os sau o grefă osoasă. Utilizând tehnicile de chirurgie dentară se poate realiza ridicarea sinusurilor, pentru arcada dentară superioară.

Tratarea afecțiunilor parodontale

Prin intermediul chirurgiei dentare se realizează îndepărtarea chisturilor parodontale, chiuretajul gingival în câmp deschis și închis. Tratarea afecțiunilor parodontale elimină pungile de infecție și abcesele dentare.

Chirurgie plastică gingivală

Chirurgia dentară corectează probleme dentare și înfrumusețează zâmbetul prin intermediul gingivectomiei și a gingivoplastiei.

Ortodonția

Ortodonția este tehnica responsabilă de extracția dinților în cazul înghesuirilor dentare. Toate aceste tratamente se realizează în sălile de intervenție ale ALOR Esthetic Medical City sub atenta supraveghere a medicilor specialiști. Pentru acest tip de intervenție se utilizează sedare profundă sau sedarea conștientă.

+ - Tehnologii utilizate în realizarea unei intervenții chirurgicale

La ALOR Esthetic Medical City utilizăm cele mai noi tehnologii pentru a realiza intervenții cât mai precise și mai eficiente. Iată care sunt acestea:

Ghidul chirurgical digital

Un ghid chirurgical este creat prin luarea amprentei implantului chirurgical dorit și a imaginii 3D. Cu ajutorul unui software special este creată înregistrarea clinică a anatomiei orale a pacientului. Ghidul este utilizat pentru plasarea corectă a unui implant care să dureze o viață. Ghidul chirurgical oferă precizie de 0,1mm, conservă structura anatomică și reduce timpul de tratament și operație.

Centrifuga

Acest procedeu este utilizat pentru a grăbi timpul de refacere al pacientului după o intervenție chirurgicală. Acesta constă în recoltarea unei mici cantități de sânge de la pacient și centrifugarea acestuia. Astfel se separă plasma de celulele autologe. Pasul următor constă în aplicarea celulelor obținute în zona de tratament.

Radiologia digitală

Radiografia dentară digitală oferă medicului precizie în detalii și măsurători, pe baza cărora se stabilesc calitatea și cantitatea structurii osoase. Beneficiile utilizării radiologiei digitale sunt multiple. Aceasta oferă acuratețe în diagnosticare, expunere minimă la radiații și este o alternativă eco-friendly prin eliminarea procesării chimice a rezultatului.

Soft de ghidare digitală pentru implant

Pentru un implant dentar eficient specialiștii ALOR Esthetic Medical City utilizează un soft digital dedicat. Utilizarea acestuia oferă medicului un ghid complet pentru această intervenție, ceea ce scurtează durata acesteia și crește eficacitatea ei.

Scanner-ul intraoral

Scanner-ul intraoral este utilizat pentru captarea imaginilor 3D ale danturii pacientului, identificarea zonelor cu sângerări, a tranzițiilor de culoare și delimitarea mai ușoară a liniilor marginale. Cu ajutorul acestui dispozitiv inteligent timpul de efectuare a intervenției scade considerabil, iar diagnosticul și tratamentul au o acuratețe crescută.

Specialiștii ALOR Esthetic Medical City sunt pregătiți să transforme zâmbetul dumneavoastră într-unul perfect, cu ajutorul celor mai performante tehnici ale momentului. Pentru intervenții de chirurgie dentară sigure și eficiente puteți efectua cu încredere o programare.