urmăriți-ne:

Lifting de sprancene Alor

Lifting sprâncene

Lifting sprâncene

Liftingul sprâncenelor, cunoscut și ca liftingul frunții sau ridicarea sprâncenelor este o procedură chirurgicală cosmetică care are scopul de a corecta poziția căzută a sprâncenelor și a elimina aspectul ridurilor orizontale frontale. Țesutul moale și pielea de pe frunte și sprâncenele sunt ridicate, rezultând un aspect îmbunătățit al frunții, sprâncenelor sau zonei din jurul ochilor.

Lifting de sprancene Alor Esthetic City

Informații utile

+ - Când este nevoie de un lifting de sprâncene

Pentru că sprâncenele ocupă un loc atât de important în fizionomia noastră și au capacitatea de a ne schimba înfățișarea, atunci când din cauza vârstei acestea au un aspect căzut, se poate interveni chirurgical pentru un aspect rejuvenat al feței și al privirii.

Ptoza sprâncenelor impactează și pleoapele superioare, care pot căpăta un aspect lăsat, îmbătrânit. Intervenția poate aduce un boost de încredere în sine și poate fi efectuată împreună cu alte intervenții faciale (blefaroplastia sau liftingul facial).

+ - Consultația înainte de operația de lifting de sprâncene

Inițial este necesară o consultatie preoperatorie, astfel încât chirurgul să evalueze starea generală de sănatate (alergii, medicamente, suplimente, boli cronice ș.a.m.d) și să decidă dacă pacientul/pacienta este un bun candidat pentru intervenție.  Se vor discuta așteptările și vor fi explicate atât beneficiile, cât și riscurile.

Este posibil ca medicul să examineze și să măsoare diferite parți ale feței cu ochii deschiși și închiși sau să facă fotografii pentru fișa medicală. De asemenea, se va discuta metoda chirurgicală, care va fi aleasă pe baza trăsăturilor feței și bineînțeles, și în funcție de preferințele estetice ale pacientului.

+ - Pregătire înainte de operația de lifting de sprâncene

 • Fumătorii vor fi rugați să renunțe la fumat cu cel puțin o lună înainte de operație, deoarece fumatul încetinește circulația sângelui, deci poate întârzia procesul de vindecare/cicatrizare a pielii și mări riscul de leziuni tisulare. Fumatul va fi interzis și după operație, cel puțin o lună.
 • Persoanele care urmează un tratament anticoagulant sau care folosesc anumite medicamente cu potential de fluidificare a sângelui vor trebui să evite folosirea acestora cu cel puțin două săptămâni înainte de intervenție. În această categorie intră și Aspirina, Omega 3 și Vitamina E și anumite suplimente naturiste care pot crește riscul de hemoragie.
 • Chirurgul estetician va recomanda un set de analize și controale pentru a se asigura că starea de sănătate a pacientului/pacientei este în parametrii necesari pentru această intervenție.

Pacientul va trebui să se asigure că va avea ajutor după operație (atât cu transportul la domiciliu, cât și cu recuperarea post operatorie).

+ - Contraindicații pentru operația de lifting de sprâncene

Această operație este una sigură, fără riscuri majore. Cu toate acestea, există situații în care liftingul sprâncenelor nu este indicat. Echipa medicală ALOR își dorește pentru pacienții săi cele mai bune și mai naturale rezultate, așa că vă va explica care sunt situațiile care nu sunt indicate pentru această procedură, mai ales că este vorba despre o operație cu anestezie generală.Acestea sunt:

 • Problemele cunoscute de coagulare a sângelui
 • Bolile cronice severe
 • Embolismul pulmonar
 • Sarcina și alăptarea
 • Diabetul
 • Cancerul
 • Tendința de a forma cicatrici cheloide

+ - Ce presupune și cât durează intervenția de lifting al sprâncenelor

În general, intervenția de lifting chirurgical al sprâncenelor durează între 1-3 ore, în funcție de complexitatea cazului și de procedurile combinate. Procedura se realizează sub anestezie generală și în mod normal veți putea părăsi clinica a doua zi.

Tehnicile utilizate pentru liftingul sprâncenelor variază în funcție de rezultatele dorite. Chirurgul plastician va hotărî locul inciziei în funcție de tehnica aleasă.

Chirurgul realizează incizii minuscule în linia părului, decolează pielea de pe mușchii frontali și temporali și repoziționează pielea de pe frunte astfel încât să obțină repoziționarea sprâncenelor, folosind o plasă hemostatică cu scop temporar de fixare cutanată.

 

+ - Recuperare

Liftingul sprâncenelor este o metodă invazivă, iar recuperarea va fi de cel puțin 2 săptămâni. În acest timp este important să se evite exercițiile fizice intense.

Post operator se va purta un bandaj elastic, pentru prevenirea sângerării și edemului. Va fi nevoie de aplicații locale reci, mai ales în primele 48 ore, evitând să puneți o presiune prea mare pe zona operată.

După prima noapte de operație veți observa amorțeală temporară, umflături și vânătăi, care se vor reduce cu timpul. Umflarea maximă apare după 48-72 h și începe să se retragă în a patra sau a cincea zi.

În prima săptămână capul trebuie ținut în poziție ridicată, chiar și în timpul odihnei, folosind mai multe perne, pentru a favoriza eliminarea edemului, iar disconfortul temporar oricărei intervenții de acest gen poate fi controlat prin administrarea de analgezice. Firele vor fi scoase după aproximativ 1-2 săptămâni de la data intervenției.

+ - Rezultate

 • Efectele liftingului sunt vizibile imediat, primele rezultate se observă după aproximativ 4-6 săptămâni de la intervenție, iar rezultatul final devine vizibil după primele 6 luni, timp în care zona operată se vindecă complet.
 • Țineți minte că edemul poate dura câteva săptămâni. Liniile inciziei vor dispărea treptat. Veți putea utiliza machiaj pentru a camufla orice învinețire prelungită.
 • Metoda chirurgicală de lifting a sprâncenelor oferă un rezultat de lungă durată, care poate fi influențat după mulți ani doar de îmbătrânirea naturală. Atenție, arsurile solare pot accelera procesul de îmbătrânire.

Lifting sprâncene preț-de la 2000 €

Operația de lifting al sprâncenelor este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției

 • Operația propriu-zisă
 • Anestezia
 • O noapte de cazare postoperatorie
 • Toate controalele postoperatorii
 • Mici intervenții auxiliare, în cazul apariției unor complicații imediate (în primele 10 zile de la intervenție)

Medici Chirurgie generală