urmăriți-ne:

Implant Dentar Alor Esthetic Medical City

Implant dentar

Implant dentar

Tratamentul cu implant dentar reprezintă una dintre tehnicile moderne de înlocuire a unui dinte lipsă atunci când acesta nu mai poate fi salvat. Executat corect de un medic specialist implantolog, tratamentul oferă pacientului încredere în sine, dar și un zâmbet sănătos.

Implant Dentar Alor

Informații utile

+ - Care sunt beneficiile unui implant dentar

  • Îmbunătățirea aspectului și a încrederii în sine Implanturile dentare pot restabili aspectul natural al dinților și pot îmbunătăți încrederea în sine a pacientului. Ele se potrivesc perfect cu ceilalți dinți și pot fi personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților existenți.
  • Funcția dentară îmbunătățită – Implanturile dentare pot îmbunătăți capacitatea de a mesteca și de a vorbi corect.
  • Prevenirea deteriorării altor dinți – Implanturile dentare nu necesită tăierea dinților existenți, ceea ce înseamnă că nu există riscul de a deteriora dinții sănătoși.
  • Durabilitate și confort – Implanturile dentare sunt concepute pentru a rezista mult timp și sunt foarte confortabile. După perioada inițială de vindecare, pacienții pot mânca și vorbi normal, fără disconfort.
  • Îmbunătățirea sănătății dentare și generale – Implanturile dentare pot ajuta la prevenirea infecțiilor și a altor probleme dentare, iar o sănătate orală bună este strâns legată de o sănătate generală bună.

+ - Cum se realizează procedura de implant dentar

Chiar dacă la prima vedere procedura de implant dentar poate părea una dificilă, acesta este un tratament comun, iar atunci când este executat corect, nu presupune niciun disconfort. Tratamentul cu implant dentar se realizează în condiții sterile absolute, inserându-se cu precizie implantul în osul maxilarului pacientului.

Apoi, după aproximativ 1-4 luni, implantului i se atașează o altă piesă din titan, peste care se plasează coroana, puntea sau proteza dentară care înlocuiește dintele lipsă. Această perioadă diferă în funcție de tipul de implant ales sau de afecțiunile pacientului. Implanturile dentare se osteointegrează în 1-3 luni de la intervenție, devenind parte din organism, neexistând riscul să se deplaseze.

+ - Când se recomandă tratamentul cu implant dentar

Tratamentul cu implant dentar este recomandat în general atunci când are loc pierderea unuia sau a mai multor dinți. De asemenea, acest tratament se recomandă în cazul deteriorării dinților și instabilității protezelor dentare. În plus, dorința de a îmbunătăți aspectul și funcția dentară poate fi îndeplinită cu ajutorul implantului dentar.

+ - Tipuri de implant dentar

Există mai multe tipuri de implanturi dentare disponibile în prezent, iar tipul de implant dentar potrivit depinde de necesitățile și situația fiecărui pacient. Iată câteva dintre cele mai comune tipuri de implanturi dentare:

  • Implanturi dentare pentru toată gura: pentru acest tip de implant dentar optează pacienții care au nevoie să înlocuiască o arcadă sau ambele arcade dentare. Astfel, se realizează un sistem de protezare fixă, iar pacientul se poate bucura de o lucrare provizorie în doar 24 de ore.
  • Implant dentar multiplu. Se recomandă atunci când pacientul suferă de lipsa mai multor dinți sau îi poate pierde din cauza deteriorării acestora.
  • Implant dentar individual: se folosește în cazul pierderii unui singur dinte pentru a reda pacientului încrederea în sine.

+ - Din ce materiale se realizează implantul dentar

Majoritatea implanturilor dentare sunt fabricate din titan sau dintr-o combinație de titan și alte materiale, cum ar fi zirconia sau alumina. Titanul este un metal biocompatibil, ceea ce înseamnă că este bine tolerat de organism și nu provoacă reacții adverse. Zirconia și alumina sunt materiale ceramice fiind utilizate ca alternativă la titan. Acestea sunt cunoscute pentru proprietățile lor estetice superioare, deoarece pot fi personalizate pentru a se potrivi culorii și formei naturale a dinților.

Pacienții clinicii dentare ALOR beneficiază de servicii stomatologice premium, iar rezultatul lucrării va fi impecabil. Programați o vizită și discutați cu unul dintre specialiștii noștri!