urmăriți-ne:

Explantare implant mamar Alor Esthetic Medical City

Explantare implant mamar

Explantare implant mamar

Înlăturarea implantului mamar este o opțiune chirurgicală pentru femeile care nu se mai simt confortabil cu implanturile lor și doresc să revină la dimensiunea naturală avută înainte de operația de augmentare cu implant. Acest fapt poate fi cauzat de implanturi prea mari, care provoacă dureri la nivelul gâtului sau spatelui.

Explantare implant mamar Alor

Informații utile

+ - Cum se desfășoară operația de înlăturare a implantului mamar

Procedura de explantare a implantului este asemănătoare cu cea de augmentare a sânilor. Pacienta va fi anesteziată, iar chirurgul va face o incizie fie la nivelul pliului sânilor, fie în jurul areolei, în funcție de vechile cicatrici.

De regulă, chirurgul va face inciziile direct peste rănile cicatrizate din operația anterioară. După înlăturarea implantului, chirurgul va trebui să înlăture și țesutul cicatrizat care s-a format în jurul implantului printr-o procedură numită capsulotomie.

+ - Recuperare după înlăturarea implantului mamar

Urmează o perioadă de repaus de aproximativ 6 săptămani, în care va trebui evitat efortul.

De asemenea, este importantă evitarea băilor fierbinți, saunei. Activitatea sexuală poate fi reluată după maxim 2 săptămâni, însă se poate face duș cu grijă după 3 zile de la intervenție.

Se poartă obligatoriu bustierele de compresie, se evită activitățile solicitante, urmând exact sfaturile chirurgului referitoare la conduita post operatorie pentru o vindecare rapidă.

+ - Rezultate după înlăturarea implantului mamar

Deși în acest timp veți observa că sânii parcă se lasă, în următoarele luni, țesutul și pielea din jurul sânilor se vor contracta și se vor adapta noii mărimi.

Dacă în lunile următoare intervenției pacienta nu va fi mulțumită de aspectul sânilor, ea va putea opta pentru un lifting sau o mastopexie, sau/și un transfer autolog de grăsime. Acesta este un proces prin care chirurgul elimină surplusul de piele de pe sâni și ridică țesutul rămas, rezultând sâni mai puțin lăsați care vor semăna cu sânii dinaintea implanturilor.

Dacă în intervenția chirurgicală de augmentare a sânilor s-a făcut incizia în jurul aerolei, o parte din sensibilitatea acestei zone a fost afectată.  Dacă la îndepărtarea implantului incizia se face în același loc, sensibilitatea va fi din nou afectată.

+ - După operația de schimbare a implantului mamar

 • Pentru reducerea edemelor și a durerii va fi nevoie de o anumită poziție corectă în pat, cu torsul ridicat, cu ajutorul unor perne sub brațe, spate, picioare
 • Veți avea tuburi de dren și bandaje
 • În cazul în care implanturile noi sunt mai mari decât cele precedente, se va simți un discomfort care va dispărea pe măsură ce pielea se va acomoda cu noua mărime. La fel, va fi nevoie de timp (aproximativ 3 luni) până implanturile noi se vor fixa în poziția finală
 • Sunt posibile depigmentări și tumefieri, care vor dispărea pe măsură ce vă veți vindeca
 • Este necesar un repaus de aproximativ 10 zile până la reluarea activității profesionale
 • Evitați dușurile/băile fierbinți, sauna pentru aproximativ 1 lună de la data operației. Se poate face însă duș după 3 zile
 • Se va purta obligatoriu un sutien special de compresie. Acesta previne acumularea de fluid, tumefierea și susține sânul.

Explantare implant mamar preț de la 2.000 € Explantare implant mamar + Lifting mamar - 5.000 €

Operația de explantare a implanturilor mamare este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției

 • Operația propriu-zisă
 • Anestezia
 • O noapte de cazare postoperatorie
 • Toate controalele postoperatorii
 • Mici intervenții auxiliare, în cazul apariției unor complicații imediate (în primele 10 zile de la intervenție)
 • 2 bustiere speciale (care trebuie purtate obligatoriu după operație)

Medici Chirurgie generală