urmăriți-ne:

Labioplastie Alor Esthetic Medical City

Labioplastie

Chirurgia cosmetică genitală

Labioplastia are rolul de a reduce mărimea și de a corecta forma labiilor mari sau mici (labii prea mari, labii foarte alungite, labii asimetrice, labii mari cu aspect căzut, flasc),  însă cea mai comună intervenție este cea pentru labia minoră. Labioplastia este una din cele mai căutate proceduri pe internet, fapt ce demonstrează că tot mai multe femei sunt preocupate de această intervenție, ce poate avea un mare impact asupra încrederii în sine și a vieții de cuplu. Hipertrofia labiilor poate duce la discomfort sau chiar la durere în timpul statului pe scaun prelungit, alergatului, mersului pe bicicletă sau în timpul actului sexual.

Labioplastia se face de obicei cu anestezie locală și are o recuperare rapidă. Nu este o intervenție complicată pentru pacientă, durează între 30 și 90 min, nu necesită zile de internare, iar recuperarea este rapidă (1-2 săptămâni). Recuperarea integrală  durează 6-8 săptămâni. 

Labioplastie Alor

Informații utile

+ - Consultația inițială

La această primă întâlnire, medicul va explica desfășurarea procedurii, se vor discuta așteptările pacientei, precum și motivațiile sale. De asemenea, se va discuta despre:

 • situația medicală, alergii, tratamente medicale
 • medicația prezentă, suplimente, vitamine, alcool, tutun
 • analizele de sânge necesare

Va fi necesar un consult ginecologic cu analize ale secreției vaginale – frotiu și test Papanicolau pentru minimizarea riscului de infecție postoperatorie și vindecare rapidă și sigură. Analizele uzuale și ginecologice trebuie să fie recente – maxim 7 zile.  La momentul intervenției pacienta nu trebuie să fie la menstruație.

+ - Pregătirea pentru intervenție

Înainte de operație, va fi necesar:

 • să evitați Aspirina sau alte medicamente antiinflamatorii
 • să vă hidratați foarte bine
 • să faceți toate analizele de sânge și ginecologice necesare

+ - Labioplastie - desfășurare intervenție

În funcție de rezultatele dorite, intervenția se desfășoară astfel:

Operația labiilor mici – se realizează o incizie la limita dintre pielea labiilor și mucoasă. După aceea, se îndepartează o anumită cantitate de piele (ținând cont ca acestea sa se obțină simetrie). Dacă este nevoie, poate fi îndepărtată și pielea în exces de la nivelul clitorisulului (pentru o mai bună expunere în timpul actului sexual).

Operația labiilor mari – fie se realizează lipoaspirație, daca labiile au un aspect proeminent, fie transfer de grăsime proprie, pentru redarea volumului pierdut.

După excizia țesuturilor în exces, se suturează plaga cu fire resorbabile (sau nu), care pot fi îndepărtate la 6 zile sau lăsate să cadă singure.

+ - După labioplastie - recuperare

După labioplastie anestezia își va pierde din efect și pacienta va începe să simtă un ușor disconfort. Vor fi prescrise analgezice în caz de durere.

 • Recomandări

Va fi nevoie să mențineți zona vulvei curată - se recomandă spălarea cu apă călduță și săpun cu pH neutru sau gel pentru igiena intimă. Aceasta este foarte importantă pentru a preveni apariția infecțiilor, mai ales că zona nu poate fi pansată.

Purtați numai lenjerie intimă lejeră ușoară și confortabilă, pentru a permite vindecarea și aplicați crema specială recomandată.

După două săptămâni se vor scoate eventualele fire. Veți putea întreține acte sexuale la 4 - 6 săptămâni după labioplastie.

Dupa intervenție vor aparea vânătăi și umflături la nivel local, însă acestea vor dispărea odată cu vindecarea, în cel mult două săptămâni.

Evitarea exercițiilor fizice se impune aproximativ șase săptămâni.

Se recomandă evitarea folosirii tampoanelor interne o perioadă și a fumatului pentru a nu apărea complicații.

+ - Complicații

Ca la orice operație, și în cazul labioplastiei pot apărea urmatoarele complicații:

 • Sângerări
 • Infecții
 • Reacții alergice la anestezic
 • Cicatrice
 • Sensibilitate scazută în zona organelor genitale.

Labioplastie preț 1.500 - 2.500 €

Prețul variază în funcție de complexitatea cazului și tehnica folosită.