urmăriți-ne:

Tratament cu toxina botulinica pentru reglarea transpiratiei Alor Esthetic

Tratament transpirație

Tratament cu toxină botulinică pentru tratarea transpirației excesive

Transpirația excesivă este denumită în termeni medicali ca hiperhidroză. Pacienții care se confruntă cu hiperhidroză produc o cantitate mult mai mare de transpirație decât în mod obișnuit. Astfel, această problemă creează o stimă de sine scăzută și are un impact semnificativ în viețile celor care suferă de această tulburare.

Tratamentul cu toxină botulinică este o soluție pentru transpirația excesivă, fiind o procedură eficientă și fără riscuri. Zonele în care se poate folosi toxina botulinică pentru transpirația excesivă sunt: axilă, palme, tălpi, zona craniofacială.

Tratarea transpiratiei cu toxina botulinica

Informații utile

+ - Ce este toxina botulinică?

Toxina botulinică este o neurotoxină derivată din bacteria Clostridium botulinium. Acțiunea sa este de a bloca eliberarea neurotransmițătorilor care au rol în contracția mușchilor.

Toxina botulinică de tip A este utilizată de foarte mulți ani în tratamentele cosmetice din clinicile de estetică medicală, fiind complet sigură.

Botoxul este frecvent utilizat în diferite practici medicale, având rol de reîntinerire a dermului, dar este folosit și cu scop terapeutic.

+ - Cum acționează toxina botulică asupra transpirației excesive?

Cu ajutorul toxinei botulinice se poate bloca temporar activitatea glandelor sudoripare. Astfel, se poate întrerupe comunicarea acestora cu impulsurile nervoase, iar rezultatul este reducerea cantității de transpirație. Tratamentul cu toxină botulinică poate reduce transpirația cu 90%.

+ - Cum se realizează procedura

Procedura este non-invazivă și nu necesită anestezie. Injecțiile se realizează cu un ac foarte subțire la nivelul glandelor sudoripare, în doar câteva minute. Tehnica presupune mai multe injectări în suprafața afectată (aproximativ 15-25) și poate fi realizată atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Întreaga procedură durează între 30 și 45 de minute și se poate realiza atât cu o cremă anestezică, cât și fără, fiind complet nedureroasă. Rezultatul este foarte eficient și scapă pacienții de grija testării multiplelor antiperspirante.

+ - Rezultatele unui tratament cu toxină botulinică pentru tratarea transpirației

Imediat după realizarea procedurii se vor observa rezultatele, însă efectul maxim se poate observa la 2 săptămâni după tratament. Acestea vor fi vizibile timp de aproximativ 6-12 luni. Pentru a se menține efectul, procedura va trebui repetată conform unei discuții cu medicul specialist. Potrivit studiilor, realizarea periodică a injecțiilor cu toxină botulinică pentru tratarea transpirației pot conduce către reglarea acesteia. Astfel, pacienții se pot bucura de o stimă de sine crescută și de o calitate mai bună a vieții.

Anotimpul ideal pentru efectuarea tratamentului este primăvara, atunci când apare transpirația din cauza căldurii.

+ - Contraindicații

Ca în cazul oricărui tratament există anumite contraindicații. Iată situațiile în care nu se pot realiza injectările cu toxină botulinică pentru tratarea transpirației excesive:

  • există o infecție în zona care trebuie tratată
  • sarcină sau alăptare
  • alergii la toxina botulinică
  • există o boală sau o infecție în corp

Ne dorim ca fiecare persoană să se bucure de rezultate excelente pe termen lung. Problema transpirației excesive poate fi rezolvată cu succes la ALOR Esthetic Medical City.

Preț injecții toxină botulinică împotriva transpirației
de la 2500 lei

Prețul unui tratament cu toxină botulinică diferă în funcție e cantitatea necesară injectării, dar și de zonele care urmează a fi tratate. Medicii specialiști ALOR Esthetic Medical City vă invită la o consultație inițială, unde se vor stabili toate detaliile și se va face o analiză amănunțită a problemei.

Medici Chirurgie generală