urmăriți-ne:

Coroane dentare Alor Esthetic Medical City

Coroane dentare

Realizare de coroane dentare

Atunci când vorbim despre coroane dentare ne referim la un tratament de restaurări protetice. Acestea au rolul de a redefini aspectul și funcția dinților deteriorați, ce au trecut printr-un tratament dentar.

Coroanele dentare sunt restaurări protetice create pentru a acoperi întreaga suprafață a dinților deteriorați. Astfel, se poate restabili forma, dimensiunea, culoarea și funcția normală a dinților. Acestea sunt fabricate din diverse materiale, cum ar fi ceramică, porțelan sau zirconiu.

Coroane dentare Alor

Informații utile

+ - De ce este nevoie de o coroană dentară?

Coroanele dentare sunt necesare atunci când dinții sunt grav deteriorați, fracturați sau decolorați. De asemenea, coroanele dentare pot fi utilizate pentru a proteja dinții fragili de fracturi sau deteriorare. Astfel, se obține o estetică dentară naturală și rezistentă pe tot parcursul vieții.

+ - Beneficiile unei coroane dentare

Medicii stomatologi recomandă instalarea unei coroane dentare datorită beneficiilor pe care le oferă pacientului. Iată care sunt beneficiile acestui tratament:

  • protecția dintelui deteriorat. O coroană dentară poate proteja un dinte deteriorat sau o carie extinsă.
  • îmbunătățirea esteticii dentare. Coroanele dentare pot îmbunătăți aspectul danturii prin corectarea formei, culorii sau dimensiunii dinților.
  • restabilirea funcției dentare. Dacă un dinte a suferit o leziune sau a fost compromis din cauza unei carii sau a unei altei probleme, coroana dentară poate restabili funcția dentară normală, inclusiv masticația și vorbirea.
  • durabilitatea. Coroanele dentare sunt construite din materiale durabile, ceea ce le face rezistente la uzură și la masticație.
  • protecția împotriva sensibilității dentare. O coroană dentară poate proteja un dinte sensibil sau deteriorat, astfel încât să nu fie expus la stimuli precum căldura sau frigul.
  • prevenirea expunerii rădăcinilor dentare. Coroanele dentare pot preveni expunerea rădăcinilor dentare și a țesuturilor moi de pe gingii, fapt ce poate cauza disconfort sau durere.

+ - Din ce material se realizează o coroană dentară

Tehnologia și tehnicile de realizare a coroanelor dentare au evoluat, acestea realizându-se din materiale durabile și calitative. Printre cele mai utilizate materiale pentru realizarea coroanelor dentare se numără următoarele:

  • Zirconiu – un material durabil folosit îndeosebi pentru zonele posterioare ale gurii
  • Ceramică – un material popular datorită aspectului său natural, care se potrivește perfect cu dantura pacientului
  • Porțelan – coroanele dentare din porțelan se potrivesc perfect cu dantura pacientului și oferă un aspect natural
  • Metalo-ceramică – coroanele dentare din metalo-ceramică sunt o opțiune populară și comună pentru tratarea dinților deteriorați.

+ - Cât timp durează tratamentul

În general, tratamentul ce presupune inserarea unei coroane dentare se realizează în câteva ședințe, de regulă între 2 și 4. Medicul stomatolog va realiza un plan de tratament și o planificare a ședințelor pentru a se obține rezultate optime. De asemenea, durata tratamentului poate varia în funcție de cât de complex este cazul pacientului și de materialul dorit pentru coroana dentară.

+ - Coroane dentare ALOR Digital Smile

Coroanele dentare ALOR Digital Smile sunt inovatoare, în sensul că utilizează tehnologia computerizată pentru a crea coroane dentare personalizate. Acest proces implică utilizarea unor scanere digitale pentru a obține o imagine precisă a dinților și a gurii pacientului. Aceste informații sunt utilizate pentru a crea o coroană dentară personalizată cu o precizie deosebită.

+ - Avantajele utilizării coroanelor dentare ALOR Digital Smile

Precizie. Tehnologia computerizată oferă o precizie mai mare în producerea coroanelor dentare personalizate, fără erori sau imperfecțiuni.

Confort. Coroanele dentare ALOR Digital Smile sunt create pentru a se potrivi perfect cu dintele pacientului, ceea ce înseamnă că acestea sunt mult mai confortabile decât coroanele dentare convenționale.

Estetică. Coroanele dentare ALOR Digital Smile sunt create pentru a fi extrem de estetice, imitând cu precizie aspectul și culoarea naturală a dinților.

Durabilitate. Coroanele dentare ALOR Digital Smile sunt realizate din materiale de înaltă calitate și sunt concepute să reziste mult timp.

Vă invităm să realizați o programare în cadrul clinicii stomatologice ALOR pentru a vă bucura de un tratament personalizat ce presupune coroane dentare de calitate. Specialiștii noștri vă vor oferi sfaturi și detalii despre întreg procedeul și despre avantajele pe termen lung.