urmăriți-ne:

Tratarea ridurilor cu toxina botulinica Alor Esthetic medical City

Tratament riduri

Tratarea ridurilor cu toxină botulinică

Injectările cu toxină botulinică sunt utilizate în industria de estetică medicală pentru a reda tinerețea și frumusețea tenului. Un principal beneficiu al toxinei botulinice este capacitatea accelerată de umplere și reducere a ridurilor.

Toxina botulinica pentru tratarea ridurilor Alor

Informații utile

+ - Ce este toxina botulinică?

După cum îi spune și denumirea este o toxină produsă de bacteria Clostridium botulinum. Aceasta este extrem de dăunătoare atunci când sunt ingerate alimente contaminate. Acțiunea sa este de a bloca eliberarea neurotransmițătorilor care au rol în contracția mușchilor.

Există șapte tipuri diferite de toxine ale acestei bacterii: A, B, C, D, E, F și G. Toxina botulinică de tip A este utilizată de foarte mulți ani în tratamentele cosmetice din clinicile de estetică medicală, fiind complet sigură.

Toxina botulinică este frecvent utilizată în diferite practici medicale, având rol de reîntinerire a dermului, dar este folosită și cu scop terapeutic. Terapiile faciale care presupun injectare de botox sunt complet sigure, bine tolerate de organism și nu pun sub nicio formă viața în pericol.

+ - Beneficiile tratamentului cu toxină botulinică

 • Reducerea ridurilor de expresie
 • Rezultate imediate și durabile
 • Tratament non-invaziv și fără perioadă de recuperare
 • Prevenirea apariției ridurilor viitoare
 • Tratament personalizat în funcție de nevoile pacienților

+ - Cum se realizează tratamentul cu toxină botulinică pentru riduri

Tratamentul cu injectare de botox în zona ridurilor este unul simplu și sigur. Toxina botulinică se injectează cu un ac foarte fin în zona pe care o dorește pacientul a fi tratată, stabilită inițial cu medicul specialist. În funcție de zona tratată sau de dimensiunea ridurilor se utilizează între 4 și 10 injecții. Cantitatea injectată este una infimă, iar durerea resimțită este minoră. Tocmai de aceea, pacientului nu îi este administrat niciun anestezic și își poate relua imediat activitățile cotidiene.

Rezultatele vor fi vizibile încă din ziua 2 de după injectare, iar efectul poate dura până la 6 luni în funcție de caracteristicile individuale ale fiecărei persoane. Pentru un efect constant sunt recomandate 2-3 injecții pe an.

+ - Recomandări în tratamentul cu toxină botulinică

După realizarea tratamentului cu toxină botulinică este indicat să se evite sportul, expunerea la soare, folosirea saunei sau solarului pentru 48 de ore. De asemenea, zona tratată nu trebuie masată pentru 24 de ore, pentru ca substanța să rămână concentrată în zona dorită. Tot după tratament nu se recomandă realizarea tratamentelor cosmetice sau a masajului facial pentru aproximativ 2 săptămâni.

+ - Cine nu ar trebui să apeleze la injectările cu toxină botulinică

Injectările cu botox nu sunt chiar pentru oricine. Nu se recomandă femeilor însărcinate, celor care alăptează sau persoanelor care suferă de anumite afecțiuni. Iată situațiile în care nu se pot realiza injectările cu toxină botulinică:

 • Afecțiuni neurologice
 • Afecțiuni neuromusculare: screloză, neuropatii, sindorm Eaton-Lambert sau miastenia gravis
 • Instabilitate psihologică
 • Alergii la toxina botulinică
 • Infecții în zonele care se doresc a fi tratate
 • Administrarea de tratament cu antibiotice sau amino glicozide

Tratamentul cu botox este o procedură aproape perfectă, care conferă satisfacții semnificative pacienților ce își doresc să rezolve problema ridurilor. În cadrul clinicii ALOR punem accent pe siguranța și grija dedicată pacienților. Ne dorim ca fiecare persoană să se bucure de rezultate excelente pe termen lung. Problema ridurilor poate fi rezolvată foarte simplu, iar reîntinerirea tenului este mai ușor de realizat cu metodele moderne din zilele noastre.

Preț tratament împotriva ridurilor cu toxină botulinică - de la 800 lei

Medici Chirurgie generală