urmăriți-ne:

Lifting mamar Alor Esthetic Medical City

Lifting mamar

Lifting mamar sau mastopexie

Prin lifting mamar se realizează repoziționarea sânilor pentru a le conferi în același timp fermitate, mai mult volum și un aspect mai fresh, modificarea formei și aspectului sânilor lăsați sau asimetrici, prin utilizarea țesuturilor proprii.

Cunoscută și sub denumirea de mastopexie sau ridicare sâni, această intervenție are ca scop modificarea formei și aspectului sânilor lăsați sau asimetrici și obținerea unui bust cu aspect mai tânăr, mai ridicat.

Liting mamar Alor

Informații utile

+ - Cine este candidata ideală pentru această operație?

Candidata ideală pentru această operație este pacienta care este nemulțumită de aspectul lăsat și lipsit de volum al sânilor săi. Cauzele pot fi: sarcina, alăptarea, efectele gravitației, fluctuațiile mari de greutate sau vârsta înaintată. În același timp, prin operația de lifting mamar se pot corecta și asimetriile inestetice, acolo unde este cazul.

Când nu se dorește și o intervenție asupra mărimii sânilor, chirurgul va îndepărta excesul de piele și va repoziționa sânii. Se va realiza o incizie în jurul sânului, în funcție de metoda aleasă împreună cu medicul chirurg, se va decola glanda de pe mușchiul pectoral și se va fixa într-o nouă poziție, mamelonul și areola se vor muta mai sus.

 • Când se dorește un plus de volum, această procedură se poate combina cu introducerea unui implant mamar, pentru un aspect mai plin.
 • Unele paciente doresc împreună cu această procedură de lifting și una de reducție, în cazul în care există prea mult volum și există dureri de spate sau alte afecțiuni medicale legate de acest aspect.

+ - Cum se realizează un lifting mamar?

În timpul consultației veți discuta cu medicul chirurg estetician detaliile referitoare la tipurile de incizie care se potrivesc cazului dvs, în funcție de indicațiile personale și la modul în care va decurge operația.

Tipurile de incizie sunt diferite:

 • ‘’ancoră’’ (în jurul areolei, coboară perpendicular spre pliul sânului, apoi o incizie orizontală)
 • ‘’cheie’’ sau ‘’acadea’’ (în jurul areolei, coboară vertical către pliul sânului)
 • periareolară (în jurul areolei)

+ - Înainte de operația de lifting mamar

Foarte important este ca înaintea procedurii de lifting mamar să se realizeze un set de analize de sânge, un control cardiologic, împreună cu o electrocardiogramă (EKG) pentru depistarea eventualelor afecțiuni cardiovasculare și o ecografie mamară. Toate aceste au ca scop determinarea stării de sănătate a pacientei și vor duce la reducerea riscurilor operatorii.

Operația de mastopexie în sine se efectuează sub anestezie generală și durează aproximativ 2-3 ore, în funcție de metoda aleasă. Oricare este metoda aleasă, efectul este același, diferă doar locul de incizie, deci al viitoarelor cicatrice post-operatorii.

+ - După operația de lifting mamar

După operație, zona inciziilor va fi acoperită de un bandaj compresiv. În același timp, este posibilă montarea unor tuburi de drenaj pentru a preveni acumularea de lichide. Zona operată va fi ușor dureroasă, însă aceste dureri pot fi ameliorate cu ajutorul analgezicelor.     

Foarte importantă și obligatorie este purtarea în permanență a unei bustiere elastice de compresie timp de cel puțin o lună de la intervenție. Aceasta va reduce umflăturile și va preveni formarea edemului.

Se vor evita mișcările ample, fiind preferate mișcările ușoare și deplasările scurte. Se pot relua treptat activitățile cotidiene ușoare începând cu a doua sau a treia zi după operație. Cu toate acestea antrenamentele sportive intense nu sunt permise decât după 4-8 săptămâni, pentru a nu provoca complicații. Se va evita activitatea sexuală pentru aproximativ 2 săptămâni, se vor evita băile fierbinți și sauna pentru circa 3 săptămâni, se va dormi pe spate, dar în poziție înclinată  (unghi de max 45 grade), etc.

+ - Rezultate operație ridicare de sâni

Rezultatul este imediat, sânii vor arăta mai bine, vor fi mai ridicați, mai armonioși, mai simetrici, fără să își piardă din aspectul natural. Însă rezultatele finale apar după primele 6 săptămâni și se îmbunătățesc în timp, o dată cu estomparea cicatricilor.

Deși rezultatele finale apar după 6 luni și mai ales după estomparea cicatricilor, rezultatul operației de ridicare de sâni este imediat. Sânii vor arăta mai bine, mai ridicați, mai simetrici, cu aspect natural și armonioși.

Pentru a menține cât mai mult efectele acestei proceduri sunt esențiale păstrarea unei greutăți constante, stabile, cu un regim alimentar echilibrat și mișcare zilnică.

+ - Riscurile intervenției de pexie a sânilor

Nu există intervenții chirurgicale fără riscuri. Acestea trebuie discutate în detaliu cu medicul plastician înaintea intervenției. Este vorba de o intervenție complexă, unde este nevoie de o tehnică experimentată și atenție sporită. Chirurgul va explica pacientei pas cu pas etapele și riscurile intervenției, asigurand-o în același timp că se vor lua toate măsurile ca riscurile să fie minimalizate.

Acestea ar putea fi: infecții, hematoame ce pot duce la cicatrice inestetice, sensibilități ale mameloanelor sau areolei, care sunt în cea mai mare parte temporare.

La ALOR ne asigurăm că luăm toate măsurile necesare pentru a reduce la minim apariția oricăror complicații sau reacții adverse. Pacienții noștri sunt în siguranță în mâinile unei echipe interdisciplinare care pune sănătatea pacienților pe primul loc.

Orice femeie se simte mult mai atractivă și mai încrezătoare atunci când sânii ei sunt frumoși și fermi, cu o formă atrăgătoare.  Așa că dacă și tu îți dorești formele de odinioară te așteptăm la noi, pentru a-ți readuce încrederea în tine prin rezultate care îmbină frumusețea cu sănătatea, fără niciun fel de compromisuri.

Lifting mamar prețuri

Lifting mamar simplu - de la 4.750 €

Lifting mamar cu implant - de la 4.750 €

Operația de lifting mamar este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției?

 • Operația propriu-zisă
 • Anestezia
 • O noapte de cazare postoperatorie
 • Toate controalele postoperatorii
 • Mici intervenții auxiliare, în cazul apariției unor complicații imediate (în primele 10 zile de la intervenție)
 • 2 bustiere speciale (care trebuie purtate obligatoriu după operație)

Medici Chirurgie generală