urmăriți-ne:

Rinoplastie Alor Esthetic Medical City

Rinoplastie

Rinoplastia

Rinoplastia este o operație la nas cu rezultate permanente, care are ca scop modificarea formei și/sau mărimii nasului din considerente estetice (nas simetric, armonios, obținerea unui aspect corect proporțional) sau funcționale (îmbunătățirea respirației, în cazul unui sept deviat). În funcție de rezultatul dorit, chirurgul estetician poate interveni la nivelul oaselor nasului, cartilajului, al pielii.

Rinoplastie Alor

Informații utile

+ - Cine are nevoie de rinoplastie

Această operație aduce multiple beneficii pentru:

  • persoanele deranjate de mărimea, forma, unghiul nasului, persoane majore, sănătoase, ale căror trăsături s-au definitivat
  • persoanele cu leziuni sau traumatisme la nivelul nasului
  • persoanele care experimentează apnee în somn, dificultăți de respirație sau care sforăie

+ - Consultația inițială

În urma unei consultații, chirurgul plastician ALOR va recomanda pacientului tehnica potrivită, în funcție și de asteptările acestuia. Vor fi examinate exteriorul și interiorul nasului și trăsăturile feței, pentru că abordarea chirurgicală a medicilor noștri chirurgi este orientată special pentru a armoniza trăsăturile naturale ale pacientului.

Pacientul va fi informat corect și complet cu privire la intervenție. Se vor discuta atât așteptările, avantajele, cât și rezultatele reale și posibilele complicații.

+ - Tipuri de rinoplastie

Rinoplastie închisă

Această intervenție constă în efectuarea a 2 incizii în partea interioară a nărilor. Astfel medicul chirurg plastician are acces la structura nasului, modificând astfel forma și dimensiunile acestuia, conform necesităților.

Rinoplastie deschisă

Față de rinoplastia închisă, rinoplastia deschisă prezintă și o incizie la nivelul columelei (zona care sapară nările). Medicul are vizibilitate mai bună asupra structurilor nasului. Incizia la columelă se vindecă foarte repede, la 3 luni după operație devenind insesizabilă.

+ - Situații speciale

Există situații în care este nevoie să se netezească anumite porțiuni ale nasului sau să se repare anumite deformări. Acestea se pot realiza prin substanțe de umplere sau injecții cu grăsime sau prin prelevare de cartilaj autolog de la nivelul septului nazal. Dacă nu există suficientă rezervă de cartilaj sau os, aceasta se poate obține de la nivelul urechii, coastelor sau altor zone, pentru cele mai bune rezultate.

Tot în cadrul aceleiași operații, pentru realizarea unui echilibru estetic al feței, chirurgul estetician poate realiza și o augmentare a bărbiei sau alte intervenții ajutătoare.                                                                                                              

+ - În ce constă procedura de rinoplastie

După anestezia generală, medicul execută incizia – închisă sau deschisă – ridică țesuturile care acoperă nasul. Dacă este necesar se îndreaptă septul și se reduc proiecțiile din interior, procedure menite să ușureze respirația. Piramida nazală este remodelată în forma dorită, iar apoi se reașează țesuturile și pielea, iar la final se închid inciziile. 

În medie, o astfel de operație poate dura 2-3 ore, însă în cazul situațiilor speciale durata se poate prelungi, mai ales când se corelează cu alte proceduri estetice ajutătoare.  Pacientul este monitorizat pe tot parcursul operației de un medic anestezist.

+ - Postoperatoriu

Pacientul este ținut sub observație 24 h după intervenție, urmând ca a doua zi să aibă loc externarea, dacă totul decurge normal. Este foarte important ca pacientul să se odihnească și să aibă o poziție în care capul este mai sus decat pieptul, pentru a reduce riscul hemoragiei. Nasul poate fi înfundat din cauza umflăturii.

Este normal ca după intervenție să se formeze vânătăi în jurul ochilor, însă acestea dispar după aproximativ 10-20 zile.

Este necesară o perioadă de repaus de circa 7 zile, timp în care se va menține un pansament și se va urma un tratament medicamentos pentru prevenirea infecțiilor sau pentru ameliorarea durerilor. Sângerările minore și drenajele de mucus sunt des întâlnite după operație sau după scoaterea bandajelor. Medicul poate pune o bucată mică de tifon mentinută într-o anumită poziție cu bandă pentru a absorbi drenajul. Tifonul trebuie schimbat conform instrucțiunilor recomandate de doctor.

Pacientul va trebui să renunțe la ochelari pentru cca 1 lună (greutatea lor poate apăsa pe cartilajele încă moi) și la activități sportive/efort fizic 30-45 zile după operație.

+ - Rezultate rinoplastie

Cele mai multe operații de chirurgie estetică necesită timp și răbdare din partea pacientului, însă rezultatele sunt pe măsură. Rezultatele finale sunt vizibile după cel puțin 6 luni de la intervenție, însă acestea diferă de la persoană la persoană. În cazul operației la nas, un nas în armonie și echilibru cu restul feței și un profil frumos reprezintă un rezultat care merită o astfel de așteptare.

O intervenție la nas este cea mai eficientă și rapidă metodă de a scăpa de disconfort și de complexe, indiferent dacă vorbim de motive cosmetice sau medicale.

Rinoplastie preț - 4500 €

Operația de rinoplastie este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției

  • Operația propriu-zisă
  • Anestezia
  • O noapte de cazare postoperatorie
  • Toate controalele postoperatorii
  • Mici intervenții auxiliare, în cazul apariției unor complicații imediate (în primele 10 zile de la intervenție)