urmăriți-ne:

Otoplastie Alor Esthetic Medical City

Otoplastie

Otoplastie

Operația de otoplastie sau corectarea defectelor urechii este o procedură menită să schimbe forma, poziția sau dimensiunea urechilor, atunci când urechile sunt la o distanță mare de cap (urechi clăpăuge), sunt asimetrice sau necesită remodelarea cartilajelor și au impact mare asupra fizionomiei.

Se obține o reducere a mărimii și un aspect estetic îmbunătățit, cu anestezie locală și cicatrice foarte puțin vizibile. Această intervenție este una care spre deosebire de altele se poate face și în cazul copiilor peste 10 ani. Otoplastia nu va schimba locația urechii și nu va modifica capacitatea de a auzi.

Otoplastie Alor

Informații utile

+ - Înainte de operația de corectare a defectelor urechii

În timpul primei vizite, chirurgul plastician va examina istoricul medical (în special dacă ați avut/aveți infecții ale urechii), va examina și fotografia urechile (plasare, formă, mărime, simetrie) și va discuta cu pacientul în legătură cu așteptările, beneficiile și eventualele riscuri ale operației. În general, otoplastia se numără printre intervențiile chirurgicale plastice cu cele mai puține riscuri de complicații.

De asemenea, în vederea operației vi se va recomanda să renunțați la fumat cu aproximativ o lună pentru a nu încetini procesul de vindecare. Înainte intervenției va fi nevoie să renunțați și la Aspirină, analgezice, antipireice, medicamente anti-inflamatorii, suplimente pe bază de plante (gen Ginkgo Biloba) sau vitamine (vitamina E).

+ - Cum se efectuează otoplastia

Intervenția durează aproximativ 1-2 ore pentru ambele urechi și se efectuează sub anestezie locală sau sedare intravenoasă, pentru confortul pacientului. În cazul copiilor sau al unor situații mai complexe, chirurgul estetician poate lua hotărârea de a folosi anestezia generală.

Chirurgul va hotărî ce tehnică i se potrivește pacientului în funcție de caracteristicile sale personale și va determina locul inciziilor și al cicatricelor rezultate.

Incizia este localizată de obicei la nivelul șanțului retroauricular (în spatele urechii), pentru cicatrice cât mai puțin vizibile. După ce face inciziile, medicul poate îndepărta excesul de cartilaj și piele. Chirurgul va plia apoi cartilajul în pozitia corectă și îl va fixa cu suturi interne. Pot fi necesare suturi suplimentare pentru închiderea inciziilor.

+ - Recuperare după otoplastie

Imediat după operație, se aplică un pansament ușor compresiv elastic pentru câteva zile. Este posibil ca în această perioadă pacientul să resimtă mâncărimi și o durere moderată la nivelul urechilor, ușor de rezovat cu analgezice. Pacientul nu trebuie să doarmă lateral și trebuie să poarte haine lejere pentru a evita lovirea accidentală a urechilor.

Suturile din spatele urechii se scot după 7-10 zile de la operație (în cazul în care nu sunt din cele autoabsorbabile), după care pacientul trebuie să poarte permanent, timp de 21 de zile, un dispozitiv de contenție elastică externă, ca o bandană de tenisman, care ajută la menținerea poziției cartilajului și la vindecarea mai rapidă. În acest timp, este recomandată evitarea oricăror activități sportive.
Vânătăile și umflăturile dispar după aproximativ 2 săptămâni, când rezultatele sunt finale, iar pacientul poate admira rezultatul final. Recuperarea completă după intervenție nu ar trebui să dureze mai mult de 4-6 săptămâni.

+ - Rezultatele otoplastiei

Rezultatele otoplastiei sunt permanente. Atâta timp cât sunt respectate toate indicațiile medicului pe parcursul perioadei de recuperare, nu ar trebui să existe niciun motiv pentru care urechile să revină la poziția lor inițială.

Otoplastie preț - de la 1200 €

Otoplastia este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției

  • Operația propriu-zisă
  • Toate controalele postoperatorii