urmăriți-ne:

Incrustatii dentare Alor Esthetic

Incrustații dentare

Incrustațiile dentare

Incrustațiile dentare sunt lucrări protetice ce au ca scop îmbunătățirea aspectului dintelui, într-un mod cât mai natural. Acestea sunt realizate în laborator pe bază de amprentare și respectă întocmai fizionomia fiecărui pacient. Mulțumită culorii translucide, care imită perfect aspectul dintelui natural, acestea reprezintă o alternativă mai estetică și mai rezistentă pentru obturațiile de canal.

Incrustatii dentare Alor Esthetic

Informații utile

+ - Ce reprezintă incrustațiile dentare?

Acest tip de tratament dentare este recomandat pacienților atunci când este necesară se realizează restaurarea unui dinte parțial afectat în structura sa naturală.

Marele avantaj pe care îl furnizează incrustațiile dentare este acela că oferă din nou funcționalitatea naturală a unui dinte cu una sau două suprafețe tratate. Materialele utilizate de ALOR Esthetic Medical City pentru realizarea de incrustații dentare sunt zirconiu, ceramică, compozit sau aliaj.

+ - Care sunt situațiile în care medicii specialiști recomandă incrustațiile dentare?

Medicii ALOR Esthetic Medical City examinează cu mare atenție situația fiecărui pacient și ulterior iau cea mai bună decizie de tratament. Iată mai departe care sunt cazurile în care se decide utilizarea incrustațiilor dentare.

 • Revenirea asupra unui tratament mai vechi de obturații voluminoase
 • Refacerea ocluziei cu abraziuni sau eroziuni dentare
 • Tratamentul cariilor extinse

+ - Tipuri de incrustații dentare

Există două tipuri de incrustații dentare utilizate în medicina de specialitate. Acestea poartă denumirile de incrustații dentare inlay și incrustații dentare onlay.

Incrustațiile dentare inlay

Acestea sunt reconstrucții dentare utilizate în refacerea uneia sau a două suprafețe ale aceluiași dinte. Nu se observă diferențe de nuanță sau de aspect, utilizându-se întotdeauna nuanța dintelui în realizarea incrustației. Incrustațiile inlay presupun umplerea suprafeței necesare a dintelui afectat. În procedeul de utilizare al incrustațiilor, pacientului i se administrează un anestezic local, după care se curăță cariile dentare. Ulterior, medicul specialist ia amprenta și o trimite către laboratorul dentar unde incrustația este realizată din materiale durabile cum ar fi ceramica.

Incrustațiile dentare onlay

Acestea reprezintă o alternativă la fel de durabilă precum coroanele dentare. Medicul specialist poate recomanda utilizarea acestui tip de incrustații pentru a evita înlăturarea segmentului sănătos al unui dinte. Procedeul de aplicare al incrustațiilor onlay este similar cu cel al incrustațiilor inlay.

+ - Diferențe între incrustațiile onlay și coroanele dentare

Incrustațiile dentare onlay și coroanele dentare sunt cele mai importante piese protetice, care au rolul de a restaura un singur dinte. Datorită structurii de mari dimensiuni afectate  a unui dinte, singurele structuri care se pretează unei astfel de intervenții sunt incrustațiile onlay și coroanele dentare.

Coroana dentară acoperă întreaga suprafață de mușcătură a dintelui, precum și structura de deasupra liniei gingivale.

Incrustația onlay este un tip de restaurare mai puțin agresivă și presupune îndepărtarea unei suprafețe mai mici din structura dintelui natural. Chiar și din punct de vedere financiar incrustația onlay este o procedură mai avantajoasă decât coroana dentară.

Pentru că medicii specialiști ai ALOR Esthetic Medical City sunt orientați către rezultate cât mai eficiente pentru pacient, aceștia utilizează cel mai adesea incrustațiile onlay. Este deosebit de important modul de realizare în laborator al incrustației, iar în cadrul clinicii fiecare pas este realizat minuțios pentru un rezultat impecabil.

+ - Avantajele utilizării incrustațiilor dentare

Avantajele utilizării incrustațiilor dentare sunt multiple. Începând de la utilitate și până la costuri, iată mai departe cele mai importante avantaje.

 • Rezistență și durabilitate crescută
 • Estetică deosebită
 • Protecție pe termen lung
 • Tratament minim invaziv
 • Tratament conservativ
 • Nu creează disconfort
 • Sunt acceptate imediat de organism
 • Elimină sensibilitatea dentară
 • Întăresc structura dintelui

În urma unei vizite la ALOR Esthetic Medical City, medicii specialiști vor lua cea mai bună decizie de tratament. Punem accent pe excelență în tehnicile pe care le abordăm și ne dorim să oferim tratamente sustenabile pacienților noștri, așa cum sunt incrustațiile dentare.