urmăriți-ne:

Lifting facial Alor Esthetic Medical City

Lifting facial

Lifting facial

Liftingul facial este o intervenție des solicitată de persoanele peste 40 ani, care își doresc să corecteze atât semnele înaintării în vârstă (riduri, piele lăsată, musculatură facială laxă), cât și ale expunerii prelungite la soare sau gravitației, prin întărirea țesuturilor subcutanate, întinderea mușchilor faciali și înlăturarea pielii în exces.

Pentru cele mai bune rezultate posibile procedura poate fi combinată cu blefaroplastia, cu injecții cu fillere dermale (toxină botulinică) și fire resorbabile sau cu un transfer autolog de grăsime (grăsime proprie). În functie de rezultatul dorit de pacient, la consultația inițială medicul specialist va stabili cea mai potrivită metodă de lifting.

 

Lifting facial Alor

Informații utile

+ - Candidatul ideal pentru lifting facial

  • Are vârsta între 40 și 70 ani, bărbat sau femeie
  • Are stare bună de sănătate (fără afecțiuni de genul: hipertensiune arterială moderată sau severă care nu poate fi controlată decât printr-un tratament frecvent, tulburări de sângerare și coagulare, afecțiuni vasculare, boli autoimune decompensate, boli psihice cu tratament cronic, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, cancer)
  • Are o greutate adecvată vârstei și înălțimii
  • Nefumător sau care nu fumează peste 10 țigări/zi sau renunță la fumat înaintea intervenției cu cel puțin o lună.

Cele mai bune rezultate sunt la pacienții cu piele tonică și structură osoasă bună, la care intervenția face ca aspectul feței să fie mult îmbunătățit, redându-le armonia și luminozitatea feței. Pacienții care au fețe subțiri, unghiulare, sunt susceptibili de a obține rezultate mai bune de la liftingul facial decât sunt pacienții care au fețe rotunde, pomeții josi sau maxilare scurte. Înainte de intervenție vor fi necesare analize de sânge, ecografii, EKG și alte analize considerate relevante.

+ - Cum decurge operația de lifting facial

Operația de lifting facial se efectuează sub anestezie generală, iar durata este în medie de 3 - 4 ore. Inciziile se fac in spatele urechii, la nivelul liniei părului și pot fi de dimensiuni variabile. După ce se fac inciziile, se va detașa pielea de țesuturile profunde. Astfel, aceasta se eliberează pentru a putea fi redrapată și întinsă, obținându-se un aspect neted.

Rețineti că operația de lifting facial nu presupune doar o întindere a pielii și înlăturarea excesului, ci și o reașezare a structurilor profunde, care totodată vor readuce și pielea în poziția optimă. Pielea în exces este eliminată din zonele respective.

După ce pielea a fost întinsă și excesul înlăturat se suturează inciziile cu un tip special de sutură intradermică care va lăsa semne minime (aproape imperceptibile). Dacă este necesar, vor fi puse tuburi de dren ( care vor fi păstrate 24-48 h), zona operată va fi pansată și se va aplica un corset elastic (o "mască" elastică ce va fi purtată circa 2 săptămâni).

+ - După lifting facial

Pacientul va rămâne în clinică 1-2 zile postoperator, iar apoi, timp de 10-14 zile, va fi necesar să revină periodic la controale pentru schimbarea pansamentelor. Este important ca pacientul să-și țină capul ridicat și să nu-l aplece în față; este indicat să doarmă cu perne suplimentare pentru a menține capul ridicat în primele zile.
Va fi necesar un tratament cu antibiotic prescris de medic (7-10 zile), iar firele de sutură se pot înlătura după aproximativ 7 zile.
Durerea sau disconfortul se tratează cu analgezice. Senzațiile de furnicături la nivelul feței dispar în mod normal în câteva săptămâni de la operație. Vânătăile și umflăturile dispar în două săptămâni. Bandajele (folosite pentru a reduce vânătăile și umflăturile) se scot după 1-2 zile, timp în care fața va avea un aspect umflat, posibil cu pete roșii, palide sau sângerande, aspect care va dispărea în câteva zile/săptamani.

+ - Recuperarea după lifting facial

Repausul la pat durează 24-48 h, iar pentru a favoriza procesul de recuperare trebuie evitat orice efort cel puțin o săptămână. Trebuie evitate cel putin o lună și: alcoolul, fumatul, băile calde și sauna, masajul, masticația excesivă sau orice alte distorsionări ale feței. Majoritatea pacientilor reîncep activitatea profesională după aproximativ 3-4 săptămâni.

Nu trebuie ridicate obiecte grele timp de câteva săptămâni și trebuie evitate relațiile sexuale timp de cel puțin două săptămâni (activitatea fizică de orice fel poate determina deschiderea vaselor și sângerare și/sau formarea de hematom; activitățile care cresc pulsul și ritmul cardiac pot determina echimoze și vânătăi adiționale, inflamație și necesitatea deschiderii operației pentru controlul sângerării)

Efortul fizic intens trebuie evitat timp de 1 lună, iar activitățile trebuie reluate treptat.

Expunerea la soare sau vizitele la solar trebuie evitate – expunerea zonelor operate și a liniilor de sutură la soare poate determina o vindecare deficitară și schimbări de culoare ale pielii (chiar dacă se folosesc sau nu creme de protecție solară). 

Controalele se vor face la început la 2-3 zile până la 2 săptămâni, iar ulterior la 3,6,12 luni.

Lifting facial preț - de la 4000 €

Operația de lifting facial este realizată de medicii ALOR Esthetic Medical City, cu cele mai noi tehnologii din domeniul medical, în condiții de maximă securitate și atenție pentru sănătatea pacientului.    

Ce este inclus în prețul intervenției

  • Operația propriu-zisă
  • Anestezia
  • O noapte de cazare postoperatorie
  • Toate controalele postoperatorii
  • Mici intervenții auxiliare, în cazul apariției unor complicații imediate (în primele 10 zile de la intervenție)