urmăriți-ne:

Profilaxie dentara Alor Esthetic Medical city

Profilaxie dentară

Prevenție dentară

Profilaxia dentară este cea mai simplă și mai accesibilă metodă de tratament, care constă în prevenirea cariilor dentare și a bolilor parodontale, dar și a complicațiilor ce pot apărea. Această tehnică stomatologică este alcătuită din diverse procedee cum ar fi: detartrajul, periajul profesional, depistarea cariilor incipiente. În cadrul profilaxiei dentare se realizează proceduri de sigilare a șanțurilor și fosetelor, dar și fluorizarea dinților.

Profilaxie dentara

Informații utile

+ - Motive pentru care să alegeți profilaxia dentară

Realizarea procedurilor de profilaxie dentară în mod regulat ajută la obținerea unui zâmbet sănătos și a unui organism pe măsură.

Afecțiuni dentare incipiente

Medicii specialiști din cadrul ALOR Esthetic Medical City vor putea descoperi din timp afecțiunile dentare în fază incipientă și vor putea interveni asupra lor. În această fază intervențiile sunt minim invazive și nedureroase. În cazul in care aceste afecțiuni nu sunt descoperite din timp, intervențiile vor fi complexe și vor putea duce chiar la pierderea dinților.

Dinți sănătoși

Detartrajul regulat este esențial pentru menținerea sănătății dinților. Placa bacteriană care se depune la baza dinților favorizează formarea de carii, afectează smalțul dinților și poate cauza boli ale gingiilor. Dacă procedura de curățare profesională a dinților nu este realizată la timp, afecțiunile se agravează și necesită un tratament complex.

Prevenirea cancerului oral

Atunci când efectuați un tratament de profilaxie dentară, medicii specialiști din cadrul ALOR Esthetic Medical City vor efectua un test care depistează celulele canceroase din cavitatea bucală. După urmarea unui plan de tratament, situația se poate trata de cele mai multe ori.

Menținerea unui zâmbet sănătos

Profilaxia dentară realizată o dată la 6 luni ajută la menținerea sănătății dinților, iar medicul dentist vă va comunica dacă există zone predispuse la carii și tartru. Ședințele de profilaxie elimină majoritatea petelor de la nivelul dinților, iar zâmbetul devine mai alb și strălucitor.

Profilaxia dentară are avantaje pentru sănătatea dumneavoastră

În urma ședințelor de profilaxie respirația dumneavoastră devine mai proaspătă și dinții recapătă aspectul sănătos. Prevenirea bolilor dentare este esențială deoarece  acestea pot declanșa și alte probleme în organism.

+ - Cum se realizează profilaxia dentară

Înainte de începerea propriu-zisă a igienizării dinților se verifică gradul de depunere a tartrului. Această procedură îi indică medicului specialist care sunt următorii pași de urmat.

Ulterior, tartrul este îndepărtat cu ajutorul ultrasunetelor și a unei anse metalice care permite desprinderea tartrului de la baza dintelui.

Următorul pas este realizarea unui periaj profesional cu o periuță specială și o pastă abrazivă. Se folosește mai apoi un aparat cu o presiune foarte mare care generează un jet de apă, aer și bicarbonat de sodiu. În încheierea ședinței se aplică geluri de protecție care se mențin pe dinți minimum 30 de minute.

+ - Recomandări

Medicii specialiști din cadrul ALOR Esthetic Medical City recomandă efectuarea profilaxiei dentare de 2 ori pe an. Astfel se menține o bună sănătate orală, iar posibilele afecțiuni sunt descoperite și tratate la momentul oportun. Persoanele care au implanturi dentare, tratamente ortodontice sau lucrări protetice trebuie să facă acest gen de intervenție la 3 luni. De asemenea, pentru persoanele fumătoare este valabilă aceeași recomandare.

Programați acum următoarea ședință de profilaxie, pentru că zâmbetul dumneavoastră este cel mai frumos accesoriu pe care îl purtați în fiecare zi!